Onafhankeljik in OCMW-raad

Ook Stefan Walgraeve verlaat het zinkende schip. Voor de Vlaams Progressieven bekleedde hij het enige mandaat van de partij in de Durmestad.

jvandermosten

Sp.a, Spirit en Groen! namen in kartel deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dat resulteerde in vier zitjes in de gemeenteraad, twee voor sp.a en twee voor Groen! In de OCMW-raad werd maar één zetel in de wacht gesleept.

Spirit vult dit mandaat de eerste drie jaar in en daarna neemt Groen! dit over. “Ik hou me aan de afspraak die we toen hebben gemaakt, in 2010 zal iemand van Groen! mij vervangen. Wat mijn politieke toekomst brengt, weet ik niet. Ik ben 31 jaar en de helft van mijn leven actief in de politiek. Eerst bij de Volksunie, dan bij Idee21 en daarna bij de Vlaams Progressieven.

Ik geloof niet dat die partij op eigen kracht verder kan, maar ik heb aan Geert Lambert gezegd dat ik hoop dat hij kan bewijzen dat ik ongelijk heb”, aldus Walgraeve. Die is momenteel directeur van de studiedienst van Vl.Pro. en zal dus ook professioneel een nieuwe keuze moeten maken.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio