1 / 2

"Axl Rose al twee maanden van aardbol verdwenen"

Het is al langer geweten dat Axl Rose, de excentrieke frontman van de Amerikaanse rockband Guns N' Roses een eigenzinnig man is, maar nu bakt hij het toch wel erg bruin. Volgens zijn management is de 46-jarige zanger al twee maanden van de aardbol verdwenen en dat net op het moment dat hij het nieuwe album van Guns N' Roses, 'Chinese Democracy' moet promoten.

jrosquin

Platenmaatschappij Geffen is bepaald niet opgezet met de langdurige afwezigheid van Axl Rose. Vorige week werd het eerste album van Guns N' Roses in vijftien jaar met veel tromgeroffel op de markt gebracht en Geffen had verwacht dat Rose zijn nieuwste productie zou promoten.

"Je zou verwachten dat Axl toch wel de moeite zou nemen om de 'Chinese Democracy' te promoten nadat hij er vijftien jaar aan is bezig geweest", klinkt het bij Geffen.

Geen groot succes

"Het is frustrerend omdat het album waarschijnlijk een groter succes zou zijn geweest mocht Axl op zijn minst de plaat enkele weken gepromoot hebben."

Naar verluidt kostte de productie van de plaat maar liefst 13 miljoen dollar (10 miljoen euro), terwijl het lang niet het verwachte succes werd. In de Ultratop-lijst in België staat 'Chinese Democracy' momenteel op de vierde plaats. Enkel in Brazilië en Finland is het de best verkopende plaat van het moment.