Zwangere Hellebaut stopt met atletiek

Tia Hellebaut stopt met onmiddellijke ingang haar atletiekcarrière. Onze Belgische trots en winnares van een gouden medaille op de voorbije Olympische Spelen is drie maanden zwanger.

ikerremans

Tia Hellebaut (30) en haar trainer en partner Wim Vandeven hebben de zwangerschap bevestigd tijdens een persconferentie.

Hoogtepunt

"Ik stop en Wim en ik zijn ondertussen drie maanden in blijde verwachting", kondigde Tia Hellebaut plots aan in het Koning Boudewijnstadion. Levensgezel Wim Vandeven en zij straalden van vreugde.

"Ik wilde altijd al stoppen op een hoogtepunt", vertelde Hellebaut. "Voor de Spelen in Peking had ik het gevoel dat ik in 2009 zeker nog aan het springen was, maar dan word je Olympisch kampioene en dan verandert er toch wel wat. Kort daarna hebben Wim en ik beslist om de natuur haar gang te laten gaan."

Hellebaut begint in januari te werken bij Golazo, het sportmarketingbureau van haar manager Bob Verbeeck. Ze is dus nog niet van plan de sportwereld te verlaten en ze wil graag jonge talenten bijstaan.

Goud

Hellebaut behaalde dit jaar op de Olympische Spelen de gouden medaille in het hoogspringen. Lees het wedstrijdverslag. Lees ook de columns die Tia tijdens de Olympische Spelen schreef.

Op het WK indoor van 2008 won Hellebaut goud op de vijfkamp. Ze veroverde ook twee Europese titels: outdoor in 2006 en indoor in 2007.

Kim Gevaert

Eerder dit jaar kondigde ook Kim Gevaert al haar afscheid aan. Met Gevaert en Hellebaut zullen de sterspelers van de voorbije Olympische campagne binnen vier jaar niet aanwezig zijn in Londen. "Ik zal met de kindjes op de tribune zitten", zei Hellebaut na haar topprestatie in Peking.

Meer sportnieuws