1 op de 10 Belgen drinkt elke dag alcohol - En u?

Eén op tien Belgen drinkt dagelijks één of meerdere glaasjes alcohol. Vooral wijn is geliefd in ons land. Alleen in Nederland wordt dagelijks nog meer gedronken. Dat blijkt uit een onderzoek van GfK Worldwide in zeventien landen.

ikerremans

Belgen scoren hoog voor zowel het aantal alcoholdrinkers als de frequentie van het alcoholverbruik. Daartegenover staat dat één op de vijf Belgen bijna nooit alcohol aanraakt.Onthouding

Toch is dat resultaat niet geruststellend als we weten dat in Europa gemiddeld één op de drie mensen zich onthouden. Vooral in Zuid-Europa wordt weinig alcohol gedronken.

Onze noorderburen zijn zo mogelijk nog grotere drinkers dan wij. Het aantal geheelonthouders is er heel laag, enkel Griekenland en Zweden hebben er nog minder.

Dronken

Eén op vier Belgen zegt dat hij pas na meer dan vijf glazen alcohol licht dronken wordt. Eén op de drie weet zelfs niet na hoeveel glazen hij minder controle krijgt over zijn of haar gedrag.

De helft van de Belgen is vooral verslingerd aan wijn, maar 35 procent kiest ook graag voor een pintje. Bier is overigens veel populairder in Vlaanderen dan in Wallonië.