1 / 2

Gokverslaafde gaat door het lint in speelzaal

Een 25-jarige gokverslaafde man uit Wilrijk ging woensdagavond door het lint in de Antwerpse stationsbuurt. Met een hamer sloeg hij tientallen keren op het gepantserde glas van speelzaal Capitole. Eigenlijk mocht hij niet binnen, maar volgens de manager vervalste de gokker zijn identiteitskaart.

kscherpenberg

“Dinsdag had ik een discussie met die man”, vertelt Stefan Van den Broeck, manager van speelzaal Capitole in de Breydelstraat. “Hij meende na een spel recht te hebben op een bonus. Donderdag stond hij er opnieuw, hij eiste zijn verspeelde geld terug. Het personeel zei dat hij later moest terugkomen, want ik was niet aanwezig. Daarop haalde hij een hamer boven en begon hij op de ramen en schuifdeuren te slaan.”

Camera

De Wilrijkenaar zou 38 keer hebben uitgehaald. Het leek net of er met een automatisch geweer op het gepantserd glas was geschoten. Ook de veiligheidscamera buiten moest er aan geloven. Van den Broeck: “Via het hold-upsysteem werd de politie verwittigd. De kerel liet zich moeiteloos oppakken.”

Toegangsverbod

Volgens de politie vroeg de gokverslaafde zelf om psychiatrische begeleiding. “De man had de kansspelcommissie om een toegangsverbod gevraagd”, legt politiewoordvoerder Sven Lommaert uit. “Dat kreeg hij ook, maar de speelzaal liet hem toch binnen. Verder onderzoek moet duidelijk maken of de zaak zelf in de fout is gegaan.”

De manager van Capitole zegt dat zijn personeel om de tuin werd geleid. “Die man vervalste zijn identiteitskaart. Als iemand binnen wil, gaan we na of de naam niet op de zwarte lijst staat. De naam was aangepast, dus stond hij niet in de computer. Ik fax alle bewijzen naar de kansspelcommissie.”

Gokverslaving

Het aantal gokverslaafden in ons land is stabiel, maar het blijft angstwekkend hoog. “België telt zo’n 125.000 gokkers, van wie er 25.000 tot 30.000 echt zwaar verslaafd zijn“, zegt Donald Van Rossum van de zelfhulpgroep Anonieme Gokkers. “Gemiddeld ’vergokken’ ze 1.000 tot 2.000 euro per maand.”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio