Residentie Den Duc brengt alle leeftijden samen

Het meest consumentvriendelijke vastgoedproject van 2008, zoals de Confederatie van Immobiliënberoepen van België de ‘Residentie Den Duc’ in Hingene (Bornem) noemt, verrijkt dat centrum met 22 nieuwe appartementen en zes nieuwe huizen.

Maria Jansegers uit Bornem, de motor van de Antwerpse immobiliënmaatschappij Brabo die ‘Den Duc’ bouwt, is opgetogen dat ze in haar eigen gemeente kan uitpakken met dit project waarvan de naam verwijst naar de vroegere hertogen of ‘ducs’ d’Ursel.

“We brengen in ons bouwproject mensen van elke leeftijd samen, want van wie al een appartement heeft gekocht is de jongste 24 en de oudste 87 jaar. Vandaar dat we dit project ook realiseerden in het volle dorpscentrum. Dicht bij de bakker, de beenhouwer, de bank, de post en de supermarkt, recht tegenover de school en op een boogscheut van de kerk. Verder zijn alle appartementen bereikbaar met buggy, kinderwagen en rolstoel.”

Limonadefabriek

Waar de appartementen en achterliggende huizen verrijzen, stond er vroeger nog een oud magazijn – misschien zelfs een limonadefabriekje zoals sommige Hingenaren menen te weten - en lag er een gapende leegte die af en toe in een maïsveld werd omgetoverd. In die zin vult het project op een zinvolle manier een gat in het centrum.

“We hopen tegen het najaar van 2009 rond te zijn met de bouw van de appartementen. De woningen zijn misschien wat later klaar. Met zijn voortuintjes zal de residentie het dorpscentrum alleszins verfraaien”, besluit Maria Domen.

Meer info: 03-247.89.01, 0475-24.71.16 of maria.domen@braboimmo.be

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio