The Jackets overleeft tand des tijds

Zaal Gildenhuis in Meerhout beleeft op zaterdag 6 december een opmerkelijk déjà vu. Het Meerhouts orkest The Jackets speelt zijn eerste fanbal sinds 1968 en brengt oud-­zanger Cliff Rilly en jong Geels talent Chelsy mee.

Orkest The Jackets maakte tussen 1963 en 1980 tot ver buiten Meerhout furore met populaire covers. De Meerhoutenaren konden tijdens hun hoogdagen rekenen op een fanclub met meer dan 700 geregistreerde leden. Dit zorgde tijdens optredens voor een ware exodus in meerdere bussen. “The Jackets was toen veruit de grootste cultuur­vereniging in Meerhout “, herinnert zanger-bassist Karel Houtmeyers zich.

De honderdste verjaardag van de gemeentelijke school in Meerhout zorgde vorig jaar voor een spraakmakende ­reünie. Toen was er sprake van een eenmalig optreden, maar de populariteit van The Jackets bleek nauwelijks gedaald.

Koerfestival

“Toegegeven, we schrokken van het succes van het Koerfestival. Daarom treden we af en toe weer op. Dat doen we alleen van pure deugd”, vertellen Karel Houtmeyers, Fons Fonny Seigers (zang, drums), Jos Swinnen (sax, keyboards) en Willy Jans (Keyboards) tijdens een laatste voorbereiding op het nakende fanbal. Het bal komt er onder impuls van ­grote fan Fons Wilms.

Drummer Fons Seigers heeft nog een kaft vol herinneringen aan The Jackets. Hij haalt een aankondiging voor het laatste fanbal boven. Het dateert van 14 december 1968 en vond ook plaats in het Gildenhuis. “En als ik me niet vergis, kwamen daar toen meer dan 700 mensen op af. We doen het helemaal opnieuw zoals vroeger met een gastoptreden van Cliff Rilly (Olmens charmezanger, red.). Hij zong in de jaren zestig ook bij The Jackets. Maar de jeugd komt ook aan bod. Chelsy, een jong talent uit Geel, verzorgt ook een gast optreden”, geven de muzikanten nog mee.

Het evenement in het Gildenhuis in de Beerstraat start om 20u. De ­toegang is gratis.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio