Tsjip geeft ’Hertalse’ kijk op het leven

De groep Tsjip brengt met ‘Voorbij’ een tweede single op de markt. De muzikanten zitten boordevol ambitie en jagen op de grote doorbraak. Hun nummers gaan over het gewone mensenleven en worden in het ‘Hertals’ gezongen.

Herman Hermans, Paul Schoors en Roger Mertens kennen elkaar al sinds hun Herentalse kindertijd. ”We hebben alledrie heel wat muzikale omzwervingen gemaakt”, opent Paul Schoors. ”Allemaal speelden we in verscheidene bands. Met toetsenist en studiotechnicus Ronald Ceulemans erbij vormen we sinds drie jaar Tsjip.”

Vroeger speelden de leden bij de meer gekende groep Schralen Tsjip en de Mussenschrikken. ”We spelen nog wel een aantal nummers uit dat repertoire”, vervolgt Paul Schoors. ”Maar na het overlijden van de zanger zijn we uit respect voor hem niet meer opnieuw onder die naam gestart. We kozen voor de naam Tsjip en een volledig eigen repertoire.”

Verlatingsangst

Een van de nummers uit dat repertoire staat nu op cd: Voorbij. ”We zingen allemaal eigen nummers”, vervolgt Ronald Ceulemans. ”We willen originaliteit brengen. Onze nummers gaan over wat mensen bezighoudt: relaties, liefde en het gewone leven. Het gaat over wat kan gebeuren binnen een relatie, bekeken door de mannelijke bril en een bierglas. Onze teksten zijn meestal in het Hertals. Zo verhaalt Voorbij de verlatingsangst waarmee veel mensen vandaag worden geconfronteerd.”

Paul Schoors en Ronald Ceulemans schrijven de meeste nummers van de groep. Opnemen doet de groep in eigen studio’s en volledig in eigen beheer. ”Wij zijn er helemaal klaar voor”, meent Paul Schoors. ”We hebben dertig eigen nummers, een avondvullend programma en een pak amusement. We brengen ambiance met een persoonlijke touch en originele teksten. Daarmee willen we de markt op gaan. We trachten optredens te versieren op festivals en in culturele centra.”

Om dat nog meer te ondersteunen, legt Tsjip de laatste hand aan een full cd. Deze ligt in de lente in de winkels. Meer info: www.tsjip.be

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio