Snoepwinkel laat jeugd hun broodjes opeten

Andy Aerts runt aan de Antwerpsestraat 136 sinds maandag snoepwinkel 'Bij den bompa'. Behalve massa's snoep kan de schoolgaande jeugd er ook terecht om voor en na de lessen hun broodje op te eten of gewoonweg om even te verpozen.

cvanrompaey_fr

"Het idee om met een snoepwinkel te beginnen werd ons door Eddy De Wit aangereikt", zegt Dis Kuylen, samen met Johnny Lauwers, een van de verkopers. "Eddy is de bompa van zaakvoerder Andy Aerts. In de Vervlietstraat waar Eddy woont, noemt iedereen hem 'den bompa'. Een naam voor de snoepwinkel was dus snel gevonden. Eddy vond het jammer dat Lier geen enkele echte snoepwinkel telt waar je nog per stuk snoep kan kopen."

"We hebben veel aandacht besteed aan de inrichting van de winkel. Zo zijn de muren zelf om van te snoepen: één muur heeft de kleuren van spekken, terwijl de vele kleuren op de andere muren symbool staan voor de zowat 150 verschillende soorten snoep die we verkopen. En haast elke week komt er wel een nieuw snoepje bij. Hierbij spelen we natuurlijk in op de wensen van onze klanten", vertelt Dis.

Broodjes opeten

En die klanten hebben de weg naar 'Bij den bompa' al snel ontdekt. Bij ons bezoek treffen we vooral heel wat jongeren aan en die zijn echt niet allemaal aan het snoepen! "Dat was nog een idee van mij", geeft bompa Eddy toe. "Dagelijks zie ik heel veel schoolkinderen op straat hun broodjes opeten. Die mogen ze bij ons zomaar komen opeten. Voor hen hebben we in de tweede helft van de winkel vijf hoge tafel waar ze kunnen gaan aanzitten. En zolang ze zich gedragen, blijven ze welkom."

Dis Kuylen merkt op dat de snoepwinkel geen alcoholische drank verkoopt en dat roken er verboden is. 'Bij den bompa' is op werkdagen open van 7.30u tot 17.30u, maar op zaterdag pas vanaf 10u.

Chris VAN ROMPAEYMEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio