Zaterdag in GvA: wijkenreeks over Hof Savelkoul en Berendrecht

Print
Berendrecht-Zandvliet-Lillo - De wijk Hof Savelkoul, gelegen naast de drukke Liersesteenweg op de grens met Boechout dankt haar naam aan het gelijknamige kasteel dat in 1945 verwoest werd door een brand.

Kasteelheren zal je er nu niet meer vinden. Het is er rustig wonen en het sociale leven speelt zich grotendeels af aan de overkant van de Liersesteenweg in Parochiaal Centrum Den Wolschaerder.

Over welk soort wijk Hof Savelkoul is, zijn de meningen verdeeld. Onze reporter Marc De Swert noteerde de meest uiteenlopende reacties.

Viswater, Berendrecht

Dat Berendrecht de voorbije decennia gestaag gegroeid is van 3.000 naar 6.500 inwoners, is mede te danken aan de onopvallende wijk Viswater langs de baan naar Stabroek.

Er zijn geen spectaculaire wijkfeesten, er is geen bruisend wijkcomité en er flaneren geen BV’s door de straten, maar iedereen verzekerde onze reporter Boris Rousseeuw dat het er prima wonen is. En is dat tenslotte niet het belangrijkste?

In Gazet van Antwerpen

U vindt de wijkensepcial elke zaterdag in de editie Metropool Zuid en Noord van Gazet van Antwerpen. Dit weekend komen Hof Savelkoul (Mortsel) en Viswater (Berendrecht) aan bod.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio