Maria Sharapova met dood bedreigd

Maria Sharapova werd met de dood bedreigd door Leonard Taylor. De Amerikaan, een 32-jarige voormalige American Football-prof, uitte zijn bedreigingen niet rechtstreeks aan de Russische beauty. Hij stalkte Sharapova via zijn ex-coach Barry Alvarez.

ssimons

Die ontving al enkele weken heel veel berichtjes op zijn voicemail, tot 29 in amper 24 uur. Eentje daarvan: “Barry, je hebt mijn bericht gehoord. Ik haat Maria Sharapova. Ik wil je nog een keer zien voor ik de trekker overhaal.”

Daarna wilde hij in het huwelijk treden met Sharapova, om vervolgens ook Maria en haar familie om het leven te brengen, vertelde hij in één van zijn berichtjes. Volgens zijn vader lijdt Taylor aan een extreme vorm van schizofrenie en heeft hij al drie maanden geen medicatie meer genomen. Taylor werd opgepakt door de politie en aangeklaagd.

Eerdere incidenten

Het is niet de eerste keer dat Sharapova gestalkt wordt. In november 2004 probeerde Matthew Anthony Page op de Masters in LA tot bij Maria te geraken om “haar een klap tegen het hoofd te geven en haar ten huwelijk te vragen”. Bodyguards waren de man gelukkig te snel af.

In november 2007 stormde een Spanjaard op de Masters in Madrid tot twee keer toe de baan op tijdens een training. Gelukkig ook zonder erg.

JüS

Meer sportnieuws