Boma vindt lief in 19de seizoen FC De Kampioenen

Op zaterdag 13 december begint het nieuwe seizoen van ‘FC De Kampioenen’. Het negentiende al. De nieuwe reeks draait vooral rond Paulientje en Boma. Paulientje krijgt, als het van Pascale afhangt, het chicste doopfeest aller tijden en Boma vindt een lief.

ssimons

Met een mondje meer in huis wordt het tijd dat Markske (Herman Verbruggen) vast werk gaat zoeken. Hij vindt een job als consultant bij Jean-Luc Grootjans (Fred Van Kuyk).

Intussen draait Pascale (Danni Heylen) lelijk over haar toeren. Ze heeft zich voorgenomen om van het doopfeest van Paulientje een nooit gezien evenement te maken. Natuurlijk loopt het in het honderd, wat op 10 januari genoeg stof zal bieden voor een extra lange aflevering.

Carmen (Loes Van den Heuvel) slaat ook nog aan het paaldansen, maar wat niemand voor mogelijk hield, zal op het einde van de reeks gebeuren: rokkenjager Boma (Marijn Devalck) vindt een lief. Geen poppemieke van de Pussycat, maar een stijlvolle, 45-jarige dame die Goedele Decocq heet. Boma: “Ze is antropologe, maar ik zou niet weten wat dat wil zeggen.”

Goedele was al eens getrouwd, maar ze werd bedrogen door haar man. Sindsdien is ze bang om zich te binden. Daarom zal ze er lang over twijfelen of ze wel iets met Boma wil beginnen. Ten slotte vindt ze zijn stuntelig haantjesgedrag zo ontwapenend dat ze ervan overtuigd geraakt dat hij het goed meent. Het is een geruststellende gedachte dat hij toch niks verborgen kan houden.

De rol van Goedele wordt gespeeld door Machteld Timmermans (38), die twee jaar sociologie studeerde in Leuven en dan aan het conservatorium van Brussel een toneelopleiding ging volgen. Ze was vooral actief in het theater, o.a. bij Ensemble Leporello, Bronks, Ceremonia, Tirasila en Het Ongerijmde. “Op televisie kunt u me kennen van gastrollen in ‘Wittekerke’, ‘Kinderen van Dewindt’, ‘Thuis’, ‘16+’ en ‘W817’.

Op 6 en 7 december wordt reeks 19 van ‘FC De Kampioenen’ al vertoond in Kinepolis Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt en Oostende. Hasselt is uitverkocht.

Nu in het nieuws