Kleinzoon opgepakt voor moord op oma

Een 35-jarige kleinzoon van Barbara Roussard zit in de cel op verdenking van de moord op zijn 75-jarige oma. De weduwe werd op 3 april dood gevonden in haar huis aan de Lindenlaan in Eisden (Maasmechelen). Ook de vriendin van de kleinzoon is opgepakt.

ssimons

Barbara Roussard, ook Léne genoemd, had zes kinderen en was al 18 jaar weduwe. Zij verloor haar oudste dochter in een ongeval. Twee kinderen van die dochter, onder wie de verdachte, heeft zij samen met haar andere kinderen grootgebracht.

De kleinzoon reed op 2 april vanuit zijn woonplaats in Lommel naar het huis van zijn oma. Hij was op zoek naar geld, hij en zijn veel jongere vriendin zaten helemaal zonder. De man geraakte bij zijn oma binnen hoewel die nooit iemand binnenliet.

Gestikt

Wat er dan precies is gebeurd, is nog niet duidelijk, maar de verdachte zou zijn oma hebben geslagen en haar een prop in de mond geduwd hebben waardoor de vrouw stikte. Daarop ging hij aan de haal met een grote geldsom.

De volgende dag werd de vrouw door een andere kleinzoon gevonden, omdat zij niet volgens haar gewoonte in Lanklaar was komen opdagen. Hij vond zijn oma op bed, gekleed, met haar handen op haar buik en een prop in de mond.

DNA

Het Tongerse gerecht wilde gisteren nog niet veel details kwijt over de doorbraak in de moordzaak. Enkel dat doorgedreven onderzoek van de federale gerechtelijke politie en DNA-sporen tot de oplossing leidden.

Nancy VANDEBROEK

Nu in het nieuws