Germinal Beerschot zegt niet neen tegen ruil Proto-Losada

Daniel Zitka vreest dat hij een half jaar aan de kant zal moeten blijven staan na de zware blessures die hij vrijdag opliep in de laatste minuten van de wedstrijd tegen Dender. Anderlecht zou Silvio Proto willen terug halen bij Germinal Beerschot om Zitka in het doel te vervangen, maar GB-voorzitter Herman Kesters zegt nog niets in die zin gehoord te hebben van Anderlecht.

jrosquin

De 33-jarige Tsjechische doelman is niet zozeer bezorgd om de kuitbeenbreuk die hij opliep, maar des te meer over de blessure aan de ligamenten van de enkel. Een operatie dringt zich aan en Zitka vreest dan ook dat het seizoen er voor hem op zit.

Anderlecht leende bankzitter Silvio Proto aan het begin van het seizoen uit aan de Antwerpse club en zou in hem nu de perfecte vervanger zien om Zitka te vervangen. "De media staan er vol van, maar wij weten nog van niks", zegt voorzitter Herman Kesters echter aan Sporza.

Ruil Proto-Losada?

"De mensen die ons moeten contacteren zijn blijkbaar van de aardbodem verdwenen." Zolang Kesters niets heeft gehoord van het Anderlechtbestuur wil hij nog niet uitvoerig ingaan op een mogelijke overgang van hun gehuurde keeper.

Indien Anderlecht een interessant aanbod heeft zegt Kesters niet per definitie nee tegen een deal rond Proto. Zo ziet Kesters wel wat in een ruil met Anderlechtbankzitters als Vlcek, Chatelle, Rnic, Kanu, maar zeker ex-GB-speler Hernan Losada.

Meer voetbalnieuws