Mechelse tram rijdt tegen 2015

Mechelse tram rijdt tegen 2015

Mechelse tram rijdt tegen 2015

Print
Mechelen - Vlaams minister van Mobiliteit Kathleen Van Brempt en Mechels burgemeester Bart Somers hebben dinsdagmiddag een erg ambitieus plan ontvouwd. Na meer dan vijftig jaar krijgt de Dijlestad opnieuw een tramlijn. Die zal lopen van het centraal station naar het noorden van de stad.
Lees hier: 'Mechelen mobiel', het standpunt van redacteur Johan Van Baelen.
Lees ook: 'Stadstram brengt teller op 500 miljoen'.

Er zijn drie mogelijke tracés. Een ervan loopt langs de Vesten. De twee andere gaan gedeeltelijk door het centrum, via de Grote Markt of de Veemarkt.


Vijf jaar

"Het dossier moet over een jaar klaar zijn. Tegen 2015 zou de tram moeten kunnen rijden", zegt Van Brempt. Zowel de Vlaamse regering als het stadsbestuur achten de investering meer dan realistisch. Dat het kan, werd in het verleden trouwens al bewezen, want van 1913 tot 1953 waren er in Mechelen drie tramlijnen.

Lightrail

Vlaams minister Van Brempt maakte nog een ander project bekend. Dat is een lightrail, een trein die gemakkelijker kan stoppen dan een traditionele trein en daardoor aan meer haltes kan stoppen. Hij zal Mechelen via Willebroek verbinden met Boom. Daar kan hij aansluiten op een lijn naar Antwerpen.

Bekijk hieronder de kaartjes met de verschillende trajecten, of post hier uw reactie.

De drie trajecten op één kaart


View Larger Map

Traject 1

Leopoldstraat, Van Benedenlaan, Koningin Astridlaan, Guido Gezellelaan, Rode Kruisplein, Oscar Van Kesbeeckstraat en Antwerpsesteenweg.

Traject 2

Leopoldstraat, Van Benedenlaan, Hoogstraat, Korenmarkt, Guldenstraat, IJzerenleen, Steenweg, Grote Markt, Frederik de Merodestraat, Edgard Tinellaan, Rode Kruisplein, Oscar Van Kesbeeckstraat en Antwerpsesteenweg.

Traject 3

Hendrik Consciencestraat, Kardinaal Mercierplein, Hendrik Speecqvest, Raghenoplein, Zandpoortvest, Hoogstratenplein, Keizerstraat, Veemarkt, Biest, Frederik de Merodestraat, Edgard Tinellaan, Rode Kruisplein, Oscar Van Kesbeeckstraat en Antwerpsesteenweg.

Traject lightrail

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio