Hans Otten moet zwaar boeten voor dronken rijgedrag

Hans Otten moet zwaar boeten voor zijn dronken en roekeloos rijgedrag. De politierechtbank van Mechelen heeft de presentator van VT4 vier maanden rijverbod gegeven, waarvan drie effectief, en een geldboete van 2.255 euro, waarvan 1.705 euro effectief.

jrosquin

De verschillende feiten waarvoor Otten terecht stond dateren van 4 december. Agenten betrapten de presentator toen hij in Mechelen, vlakbij een politiecontrole stond te plassen tegen een poort van een NMBS-werkplaats. Otten moest ook blazen en bleek 1,3 promille alcohol in het bloed te hebben.

Volgens de aanklacht zou Otten zich vervolgens weerspannig hebben getoond. Er werd beslist om zijn rijbewijs voor vijftien dagen in te trekken. Daar zou de dronken presentator zich echter weinig van hebben aangetrokken, want nadat hij het politiekantoor mocht verlaten zou hij volgens de openbare aanklager in een wagen van een kennis zijn gestapt en zonder rijbewijs gewoon zijn weg hebben voortgezet.

Tweede veroordeling

Otten betwist die bewering en beweert dat hij gewoon als passagier meereed. De ontzette BV diende vervolgens een klacht in bij het Comité P wegens wangedrag en schriftvervalsing van de betrokken inspecteurs. Het Comité P gaf Otten echter ongelijk en oordeelde dat alles rechtmatig verlopen was.

Hans Otten zal het dus zeker drie maanden zonder rijbewijs moeten stellen. Bovendien zal hij medische en psychologische tests moeten afleggen alvorens hij zijn rijbewijs terug krijgt.

Otten kreeg al eens eerder een rijverbod van twee maanden wegens dronken rijden.


De fratsen van Hans Otten hebben de website Zattevrienden al op ideeën gebracht.

Speel HansRun op Zatte Vrienden.

MEER OVER Hans Otten

Nu in het nieuws