Etienne Davignon niet verkozen tot Fortis-voorzitter (poll)

Minister van Staat Etienne Davignon is door de Belgische aandeelhouders niet verkozen tot voorzitter van de raad van bestuur van de Fortis Holding. Davignon kreeg 49,91 procent van de stemmen achter zijn naam. De oude raad van bestuur blijft daardoor voorlopig in dienst.

ssimons

5.000 aandeelhouders tekenden present op de vergadering in Brussel, dat is circa 23% van het kapitaal van de Fortis Holding.De vergadering verliep bijzonder tumultueus. Veiligheidsagenten moesten tussenkomen om bepaalde personen uit de zaal te verwijderen. Bekijk videobeelden van de incidenten op de site www.trends.be.

Na de stemming van de aandeelhouders bleek dat 49,91 procent zich achter Etienne Davignon schaarde als voorzitter van de raad van bestuur. Net te weinig dus voor Davignon. Op de vergadering van gisteren, in Utrecht, kon Davignon wel op een meerderheid van de stemmen rekenen.

De oude raad van bestuur blijft zo voorlopig in dienst. In februari volgt wellicht een nieuwe vergadering tussen de aandeelhouders.

Besparingen

Voorgestelde CEO Karel De Boeck kondigde besparingen aan. Zo zullen 200 werknemers van de holding overgeplaatst worden afdelingen van Fortis Bank, zowel in Nederland als België.

Lees ook: Emotionele Fortis-aandeelhouders uit zaal gezet.

Nu in het nieuws