Ongevallen in Antwerpen zorgen voor verkeerschaos

In de Kennedytunnel is dinsdagmiddag omstreeks 13.45 uur een kettingbotsing met vijf vrachtwagens gebeurd. Het ongeval gebeurde in de richting van Nederland. Er viel een lichtgewonde en er staat een lange file. Enkel de linkerrijstrook is nog berijdbaar.

pirombouts

Voor alle actuele verkeersinformatie: fileclub.gva.be

Tijdens het inrijden van de Kennedytunnel voerde de bestuurder van een vrachtwagen een remmanoeuvre uit. Een Nederlandse, een Duitse en twee Belgische vrachtwagens konden hun voorligger niet ontwijken.

De bestuurder van het eerste voertuig werd lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis. De vijf voertuigen moeten getakeld worden. Twee van de drie rijstroken waren versperd. Enkel de linkerrijstrook was nog berijdbaar.

Ongeval op E19 Meer

Ook op de E19 ter hoogte van Meer gebeurde dinsdagmiddag een ongeval. Vier vrachtwagens kwamen met elkaar in botsing in een kop-staartaanrijding op de rijbaan in de richting van Nederland. Het verkeer moest daardoor stapvoets over de pechstrook. Twee van de vier vrachtwagens moesten getakeld worden.

Ongeval op E19 Wilrijk

Eveneens op de E19 in Wilrijk, tussen de afrit Wilrijk en de Craeybeckxtunnel gebeurde een ongeval. Een BMW-personenwagen week rond 15 uur bruusk uit vanaf de meest linkse van de vier rijstroken en raakte bij dat manoeuvre de achterzijde van een BMW-jeep.

Beide wagens begonnen te tollen en daarbij raakte de jeep op zijn beurt een vrachtwagen. de vrachtwagen en de jeep kwamen tot stilstand op de pechtsrook.

Als bij wonder vielen er geen gewonden maar het verkeer moest wel tijdelijk over twee rijstroken. Daardoor vormde zich een file van 15 km tot in Rumst. Intussen is de rijbaan weer vrijgegeven.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio