Marseille-fans bedreigen Atletico-supporters met de dood

Atletico Madrid en zijn supporters hebben tientallen dreigmails en -brieven ontvangen. Supporters van de Franse ploeg Olympique Marseille bedreigen de fans van Atletico zelfs met de dood.

ikerremans

De mails en faxen kwamen de afgelopen dagen binnen in stadion Vicente Calderon. Ze werden dinsdag in de Spaanse media getoond.

Leven riskeren

Als Atletico-supporters het wagen om volgende week af te zakken naar Marseille voor het Champions League-duel tussen beide ploegen, riskeren ze hun leven, aldus de Marseille-fans.

Tijdens de heenwedstrijd tussen Atletico Madrid en Olympiue Marseille op 1 oktober kwam het tot zware gevechten tussen fans van de Franse ploeg en de Spaanse politie (foto). De wedstrijd tussen Atletico en PSV moest daarom achter gesloten deuren afgewerkt worden.

Celstraf

Eén van die Franse supporters zit sindsdien nog steeds in een Spaanse gevangenis en kan een celstraf van acht jaar krijgen. In één van de dreigmails is te lezen dat voor ieder jaar dat de Marseille-supporter opgesloten wordt, er één Atletico-fan zal sneuvelen.

De Spaanse ploeg raadt zijn supporters nu af om naar Frankrijk af te zakken. Atletico Madrid is nu al geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League. Marseille kan nog een ticket voor de UEFA-cup verdienen.

Meer sportnieuws