Dronken 47-jarige vrouw klopt en bijt meegesleurde agent

Toen twee agenten het kruispunt Onderwijsstraat-Pothoekstraat in Antwerpen overstaken, reed een Ford Fiesta voor hun neus door het rode licht. De politiemensen moesten uitwijken om een aanrijding te vermijden.

wverhaert

Ze maanden de bestuurster aan te stoppen. Die negeerde het bevel en reed ook door het volgende rode licht. Omdat de wagen in het drukke verkeer aan het kruispunt van de Schijnpoortweg en de Noordersingel stil kwam te staan, konden de fietsende achtervolgers de overtreedster terug inhalen.

De inspecteur tikte op het passagiersraam, waarop de vrouw hem aankeek en doodgemoedereerd haar deuren vergrendelde. Opnieuw werd de vrouw gemaand te stoppen en de motor stil te leggen. Zij negeerde ook dit bevel en probeerde zelfs door te rijden, ondanks het feit dat de doorgang geblokkeerd werd door andere auto's.

Vuistslag

Uiteindelijk bleef er de politiemensen niets anders over dan het raam aan de bestuurderszijde in te slaan. De inspecteur probeerde de autosleutels uit het contact te halen, maar incasseerde een vuistslag. De vrouw beet hem ook nog in de arm, maar geraakte niet door zijn kleding.

Hierop gaf de vrouw plankgas en scheurde over het fietspad en het trottoir weg richting Noordersingel. De inspecteur werd even meegesleurd, maar kwam er zonder kleerscheuren vanaf. Op het moment van de feiten waren er behoorlijk wat voetgangers met kinderen in de buurt voor het Sinterklaasfeest in het Sportpaleis.

Ter hoogte van het kruispunt van de Noordersingel met de afrit van de E313 kon de Fiesta tot stand worden gebracht door twee andere patrouilles. Ook nu verzette de bestuurster zich en sloeg een inspecteur.

Weerspannig

De 47-jarige vrouw uit Deurne had haar identiteitskaart, noch haar rijbewijs op zak. In de wagen lagen geen originele boorddocumenten en geen geldig verzekeringsattest. Bovendien was ze dronken.

Ze werd bestuurlijk aangehouden voor dronkenschap, haar wagen werd in beslag genomen en haar rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. De vrouw weigerde op het politiekantoor iedere medewerking en bleef weerspannig.

Kaart: Google Maps

Nu in het nieuws