Kinderopvang wordt blikvanger nieuwe wijk

Op 15 december start in Burcht de bouw van de nieuwe kinderopvang Kobbe. De nieuwbouw komt op de hoek van de Kerkstraat, Seefhoeklaan en Mouterij. Het gebouw zou op 9 april 2010 moeten kunnen ingespeeld worden.

jvandermosten

Met de nieuwbouw wil het gemeentebestuur inspelen op de behoefte aan kwalitatieve en betaalbare kinderopvang. De kinderopvang Kobbe bestaat al twaalf jaar in Burcht.

Voor de realisatie van de nieuwe Kobbe worden 520 kalenderdagen uitgetrokken. “De lange duurtijd heeft te maken met de koppeling aan de bouw van nieuwe appartementen in de Kerkstraat”, legt burgemeester Willy Minnebo (Groen!) uit.

Blikvanger

De nieuwbouw wordt een blikvanger in de nieuw te realiseren wijk Mouterij. Het gebouw zal in het oog springen door de drie blokken in evenveel kleuren: rood, geel en blauw. Ze krijgen elk verschillende bestemmingen als tienerkamer, kleuterkamer, autokamer of nog poppenkamer.

“Een grote ruimte op het gelijkvloers zal polyvalent dienst doen als refter, knutsel- of speelkamer. Er komt ook een rust- en zithoek”, schetst Minnebo. Hij verzekert dat de tuin groter zal zijn dan in de huidige Kobbe. Het gebouw wordt in ieder ook veel speelser en kindvriendelijker.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio