"Ik ben het beu om enkel pinten te tappen en te dweilen"

Jacky Lafon, Rita uit familie, is het beu om enkel maar pinten te tappen, vloeren te dweilen, en 'dag meneer, dag madam' te zeggen in de populaire tv-serie. "Ik heb meermaals om mijn ontslag gevraagd, maar het nooit gekregen", vertelt de actrice.

mgeysmans

De kijkers zagen de afgelopen jaren niet meer veel van de beruchte Rita Van den Bossche. "Ik krijg niet veel scènes meer te spelen, en dan nog alleen in het café. Als je nu naar Familie kijkt, wat zie je me dan doen? Niet veel hé. In mijn café staan, pinten tappen, glazen spoelen, de vloer dweilen, 'dag meneer, dag madame' zeggen. Vreselijk is dat! Nu ben ik de kuisvrouw in het café", vertelt Lafon tegen Dag Allemaal.

De irritaties werden zo groot dat Lafon al enkele jaren meermaals vroeg om ontslagen te worden. "Zelf ontslag nemen doe ik niet, dan kan ik zelfs niet gaan stempelen. Rita was ooit één van de meest populaire personages, maar daar is nu niet veel van overgebleven."

Toch is er beterschap op komst, zo beloofden de productiemakers Rita terug een grotere rol te geven in de serie. "ik hoop dat er echt iets verandert, en dat mijn rol wordt uitgebreid. Dat zou zo'n deugd doen. Ik ben nu weer gemotiveerd", besluit Lafon.

NIET TE MISSEN