Dokter duikt in geschiedenis Gasthuishoeven

De hoeven Annie en Lily en de Gasthuishoeve vormen een historische plek in Wuustwezel. Het verhaal van deze hoeven begon ruim 750 jaar geleden. Hierover schreef dokter Frans Vorlat (71) een boek met als titel De prochie van Woestwesel.

jvandermosten

Het boek gaat over de geschiedenis van de pachthoeven met daarin centraal het Sint-Elisabethgasthuis. “Ik heb het boek geschreven op vraag van het gemeentebestuur. Toen de gemeente Hoeve Annie in 2003 kocht van het OCMW van Antwerpen om er het Huis van het Kind van te maken, werd aan de heemkundige kring gevraagd om over dit historisch gebouw een boek te schrijven”, legt de huisdokter op rust uit. Omdat mijn vrouw bij de heemkundige kring zit, zijn ze bij ons terechtgekomen."

Het koppel heeft anderhalf jaar aan het boek gewerkt. Uren hebben ze samen doorgebracht in de archieven van de stad en het OCMW om gegevens bij elkaar te zoeken. “Ik ben altijd gefascineerd geweest door geschiedenis en dit was de ideale gelegenheid om dat eens in praktijk te brengen.”

“Ik had nog nooit een boek geschreven maar al bij al is het wel meegevallen. We zijn met pensioen en we hebben tijd. Ik ben niet het type dat naar de voetbal, op café of naar kaartclubs gaat. Ik sluit niet uit dat ik ooit nog eens een boek schrijf als ik op een boeiend onderwerp stuit”, aldus Vorlat.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio