Passagiersvluchten Bangkok vertrekken pas 15 december

Enkel de cargovluchten vanaf de internationale luchthaven Suvarnabhumi in de Thaise hoofdstad Bangkok zullen onmiddellijk hervat worden. De luchthaven zal echter nog tot 15 december gesloten blijven voor passagiersvluchten.

ikerremans

Eén van de leiders van het protest, Somkiat Pongpaiboon, maakte de opheffing van de blokkade dinsdag bekend bij het Franse persbureau AFP. Ook de luchthaven zelf bevestigde dat er een akkoord bereikt was.

Ontruimen

"Als er geen technisch probleem is, worden de eerste vluchten binnen 24 uur hervat", vertelde een woordvoerder. Het bleek evenwel enkel om cargovluchten te gaan. De eerste cargovlucht steeg dinsdagmorgen al op.

Reizigers zullen nog moeten wachten tot 15 december. De betogers moeten eerst de hele de luchthaven ontruimen.

Fraude

De internationale luchthaven van Bangkok werd vorige dinsdag bestormd door leden van de oppositie. Ze wilden pas vertrekken als de regering zou aftreden.

Eerder dinsdag werd bekend dat de Thaise rechtbank de regeringspartij van premier Somchai verboden had wegens het plegen van fraude.

Maandag stegen de eerste lege vliegtuigen al op vanuit de internationale luchthaven. Er zitten nog steeds meer dan 300 Belgen vast in Thailand.

Lees ook: Partij van premier Somchai verboden door Thaise rechtbank

Lees ook: Eerste vliegtuigen opgestegen in Bangkok

Nu in het nieuws