Man betaalt 800 euro losgeld voor ontvoerde hond

Kurt Rechenberg (61) heeft zijn hond terug. "Mijn hond is mijn leven. Ik laat haar nooit meer alleen".

ghouben

Rechenberg doet in Bild zijn verhaal. Zijn hond Nelly werd door twee jonge meisjes gestolen toen Kurt in een Aldi-winkel was en Nelly buiten aan de leiband vastgebonden wachtte. Te meiden van 17 en 18 jaar streelden de hond, maakten hem los en wandelden ermee weg.

Doorverkopen

"Het was als in een film, en die film zal ik nooit vergeten", zegt Rechenberg. De meisjes worden opgepakt maar hebben de hond verkocht aan een dakloze aan het station. Ook de dakloze wordt gevonden, maar heeft op zijn beurt de hond verpatst aan een taxichauffeur. En daar stopte het spoor.

Flyertjes

"Ik gaf niet op," aldus Kurt. Hij leeft twee dagen en nachten in het station en deelt flyertjes uit: "Ik betaal 200 euro vinderloon". Uiteindelijk krijgt hij een verlossend telefoontje, maar moet nog onderhandelen.

"Ik heb je hond wen wil 800 euro", zegt de onbekende. "Ik heb maar 600 euro", repliceert Kurt, verwijzend naar het vinderloon. "Ik heb zelf 200 euro betaald voor de hond, ik wil daar bovenop het vinderloon van 600 euro", antwoordt de man.

Uiteindelijk moet Rechenberg naar een schaarsverlichte parking. Hij betaalt een Duits-Turkse man van ongeveer 25 jaar de afgesproken 800 euro en sluit zijn Nelly in de armen.

Nu in het nieuws