Catastrofe Cassano: 32 miljoen en 700 vrouwen

Standard moet morgenavond tegen Sampdoria op zoek naar een punt om zeker te zijn van Europees voetbal in de lente. Na de succesperiode van de Blucerchiati begin jaren ‘90 en een degradatie naar de Serie B in 1999, groeide Sampdoria uit tot een Italiaanse middenmoter zonder bekende namen. Enkel Antonio Cassano (26) springt ertussenuit, vooral door zijn exuberante levenswandel dan.

ghouben

Eén dag nadat de Squadra Azurri West-Duitsland opzijzette en zo de finale van het WK 1982 beslechtte, werd Antonio Cassano geboren. Tijdens zijn jeugd bleek al snel dat er met hem niet veel aan te vangen viel. Op school moest hij maar liefst zes keer blijven zitten.

Maar voetballen kon hij wel. Al vroeg speelde hij wedstrijdjes voor geld op een pleintje naast de supermarkt. Op 17-jarige leeftijd debuteerde hij in het eerste elftal van zijn geboortestad Bari en begon voor het supertalent wat een mooie carrière moest worden. “Ik heb 17 jaar als een schooier geleefd. Intussen ben ik 9 jaar lang miljonair.”

In 2001 betaalde AS Roma 32 miljoen euro voor Cassano. Maar onder Capello zou het nooit wat worden. De twee gingen openlijk met mekaar in conflict. Capello omschreef Cassano als Cassanata wat zoveel betekent als tegen het teambelang. Capello’s opvolger Del Neri verwees het woelwater zelfs naar de B-kern. In het seizoen 2005-2006 schopte Cassano ook nog eens ruzie met het bestuur van AS Roma. Omdat hij zijn contract niet wou verlengen, dumpte Roma hem voor 5 miljoen euro bij Real Madrid.

700 vrouwen

Maar bij de Koninklijke vond Peter Pan, een bijnaam die hij dankt aan zijn kleine gestalte van 1m75, Fabio Capello terug. Nadat hij zich samen met Ronaldo 45 minuten lang moest opwarmen en niet mocht invallen, ontplofte de bom opnieuw. Cassano noemde Capello in het bijzijn v a n alle spelers zo vals als Monopolygeld. Toch houdt de rebel ook leuke herinneringen over aan zijn periode in Madrid.

“Ik leefde er op hotel en kon doen wat ik wou. Ik bracht elke nacht andere vrouwen mee naar huis. Ik deelde met zo’n 700 vrouwen de lakens en “s ochtends bracht de ober me ovenverse croissants. Zo kon ik mijn passies sex en eten uitstekend combineren.” Zijn passie voor eten en meer bepaald fast food kwam hem overigens duur te staan want bij Real betaalde hij zich blauw aan boetes voor elke gram die hij boven zijn competitiegewicht uitstak.

Na vier mislukte verlovingen is playboy Cassano intussen aan zijn vijfde vaste vriendin toe. De 17-jarige waterpoloster Carolina Marcialis denkt met playboy Antonio de ware gevonden te hebben.

Conceiçao

Hoeft het nog gezegd dat Cassano het ook bij Real niet lang uithield? In 2007 keerde hij dan maar terug naar Italië. Sampdoria Genua leende Cassano eerst een jaartje en begin dit seizoen tekende hij een 5-jarig contract in het Stadio Luigi Ferraris. In zijn eerste seizoen trof hij 10 keer raak en momenteel zit hij al aan 5 stuks. Maar ook nu kookt het potje nog geregeld over.

Eind vorig jaar barstte Cassano op het veld in tranen uit toen hij een gele kaart kreeg waardoor hij de wedstrijd tegen zijn oude liefde AS Roma moest missen. In februari pleegde Cassano een Conceiçaootje. Na een rode kaart tegen Torino trok hij zijn shirt uit en smeet het naar de scheidsrechter. Het leverde hem een schorsing van vijf speeldagen op.

Meer sportnieuws