Warme winter in de stad

Sint-Niklaas belooft warme eindejaarsdagen met het gespierde programma ’Winter in de Stad’. Een winters straattheaterfestival, een heus boksgala, een nieuwjaarsdrink en zelfs een Noord-Zuid-kerstmarkt: het zijn slechts enkele blikvangers van de veelbelovende winter in Sint-Niklaas.

Voor de achtste keer pakt het stadsbestuur van Sint-Niklaas uit met de evenementenreeks ’Winter in de Stad’. Het programma is heel uitgebreid en divers. ”We hebben met het verjaardagsfeest van K3 en de intrede van de Sint al een mooie aanloop gehad naar deze winterperiode. De Sint-Niklazenaren zijn meteen warm gemaakt voor wat nog komen zal”, zegt burgemeester Freddy Willockx (sp.a).

De komende vijf weken is er heel wat te doen in de stad. We zetten de blikvangers op een rijtje.

Villa Trade

Het komend weekend van 5, 6 en 7 december is er al heel wat te doen op de Grote Markt. Vrijdag organiseert de Beverse Ring het eerste boksgala in Sint-Niklaas.

Zaterdag en zondag vindt er een Noord-Zuid-kerstmarkt plaats, met een geschenkenbeurs van Oxfam-Wereldwinkels en een internationale markt met handelaars uit alle hoeken van Europa.

Straattheater

Voor de tweede keer is er in de binnenstad een internationaal winters straattheaterfestival. Dat vindt plaats op zaterdag 20 en zondag 21 december. ”Het wordt nóg spectaculairder en grootser dan vorig jaar”, beloven Frank Poelvoorde en Kim Verlinden van Strapop. ”We hebben voor dit festival een indrukwekkend deelnemersveld kunnen samenstellen, met toppers uit onder meer Canada, de Verenigde Staten en natuurlijk ook België."

"Er is plaats voor gedurfde vuuracts, vliegende creaturen, acrobatie, humor en spanning. Vóór het vuurwerk op zondagavond plannen we nog een groots spektakel met alle artiesten op de Markt.” Die dag is er ook een straatkorenactie en brengen elf authentieke draaiorgels sfeer in de stad. Het vuurwerk wordt al om 18.15u afgestoken.

Koopzondagen

Op zondagen 21 en 28 december en 4 januari zijn alle winkels in de stadskern open van 14 tot 18u. Het centrum­management belooft heel wat animatie in de winkelstraten.

Nieuwjaar

Ook dit jaar worden alle Sint-Niklazenaren uitgenodigd voor een nieuwjaarsdrink. Die vindt plaats op zondag 11 januari vanaf 11u op het Sint-Nicolaasplein. Twee jeugdkoren - In Dulci Jubilo en Gy­naïka - geven er een optreden.

De zeven stadsreuzen worden dan ook gedoopt. Als het regent, vindt de receptie in de oude kerk plaats.

Meer info:

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio