Nog hobbelen over N70 tot 2011

Slecht nieuws voor de fietsers die geregeld langs de N70 tussen Melsele en Beveren rijden: het is nog niet gedaan met hobbelen. Pas in 2011 zal de doortocht in Melsele heraangelegd worden. Tenminste, als het investeringsprogramma van Wegen en Verkeer wordt goedgekeurd.

De afdelingen Wegen en Verkeer van het hele land hebben hun rekenwerk gedaan en een verlanglijstje voor de periode 2009 tot 2011 opgesteld. Op dat lijstje: de uit te voeren werkzaamheden en de daarbij horende kostenplaatjes.

Samen Opgelost

Voor onze regio staat er ook heel wat op de planning, in Beveren hopen ze vooral dat het project voor de N70 wordt goedgekeurd. ”Want het is nog altijd heel gevaarlijk fietsen daar”, zegt Lieve De Bock stellig. Samen met Ingrid Vermeiren kaartte Lieve dit probleem aan in de Samen Opgelost-actie van deze krant. Met deze actie zette de krant zich in om problemen op te lossen.

De Beverse burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V) kwam zich in mei van dit jaar samen met de twee dames vergewissen van de situatie ter plekke, en beloofde om aan te dringen op een grondige onderhoudsbeurt in afwachting van de grote herinrichting die toen nog gepland stond in 2010. ”Ondertussen is er nog niets gebeurd”, betreurt Lieve De Bock.

Verschrikkelijk

”Het is er nog altijd verschrikkelijk rijden. Het verbaast me echt dat er nog geen ongevallen zijn gebeurd. Ik begrijp best dat het niet eenvoudig is om alle werkzaamheden te plannen. Maar dat het zo lang moet duren, daar kan ik echt niet bij.”

Volgens het voorstel van Wegen en Verkeer zou er in 2009 een studie worden uitgevoerd naar de heraanleg van de weg, goed voor een budget van 400.000 euro. En in 2011 zou het tijd moeten zijn voor de uitvoering. Daar loopt het kostenplaatje op tot 6 miljoen euro.

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio