Voetweg in Jules De Brouwerpark is nodig

De gemeenteraad stemt in met de verkavelingsaanvraag van Bouwpromotor Bouwadvies Lefevre voor de uitbreiding van het Jules De Brouwerpark. Sp.a vraagt een fiets- en voetweg aan te leggen.

Deze tweede fase omvat de wegen met twaalf loten bouwgrond waarvan tien voor half open bebouwing en twee voor open bebouwing. Tijdens het openbaar onderzoek werden geen bezwaren ingediend. Ook de verkeerscommissie gaf gunstig advies.

Basisschool

Sp.a vraagt deze nieuwe verkaveling via een fiets- en wandelweg te verbinden met de Pater Vertentenstraat of de Veldstraat. “Via zo’n fiets- en wandelwegje zijn zowel Leefschool ’t Veertje in de Pater Vertentenstraat als de vestigingen van de basisschool Heilige Familie in de Dokter Hyleboslaan en de Broekstraat veilig en snel, te voet of met de fiets bereikbaar. Anders brengen ouders hun kinderen wellicht vaker met de auto naar de schoolpoort wat de verkeersdrukte in het Jules De Brouwerpark en de gehele de wijk verhoogt.”

Schepen van Mobiliteit Herman Vijt (CD&V) vindt dit geen slecht idee. “Een deel van het tracé van dit voetwegje vooral richting Veldstraat is eigendom van de watermaatschappij TMVW. Richting Pater Vertentenstraat gaat het vooral om privé-­eigenaars. Wij legden al contacten om deze voet- en fietsweg te realiseren. Asfaltverharding is niet mogelijk vanwege de waterleidingen die door het gebied lopen, dolomiet wel.”

De CD&V-Open Vld-meerderheid onderzoekt het sp.a-voorstel.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio