Kerstlichtjes mogen nu wel aan

De Ranstse kerstverlichting draaide al even proef eind oktober, maar nu mag ze echt aan.

De eerste keer dat de kerstverlichting werd aangestoken was op 23 oktober. Dat schoot bij de twee raadsleden van Groen! in het verkeerde keelgat. “De gemeente moet zuinig omspringen met energie. De kerstverlichting heeft van 23 tot 29 oktober gebrand”, stelde Luc Redig. Schepen Jef Verhaegen (Open Vld) begreep het standpunt.

“Het is de bedoeling dat de verlichting begint te branden op 1 december. Toen de firma die de verlichting heeft gehangen ze in oktober aanstak, heb ik twee mails gestuurd. Ze hadden het bijzonder druk en moeten helemaal uit Maldegem komen. Daarom heeft het enkele dagen geduurd eer de lichten weer gedoofd werden. De verlichting wordt vroeg gehangen omdat ze op veel plaatsen moeten zijn. Het was zeker niet de bedoeling om de lampen zo vroeg aan te steken, maar blijkbaar was het een test.”

Schepen Nicole Damen (CD&V) voegde er nog aan toe dat de gemeente wel degelijk haar voorbeeldfunctie ter harte neemt als het over energiebesparing gaat. “Straatverlichting is meer dan lichten doven. Bij heel wat straten hebben we minder lichtpunten laten plaatsen dan aanvankelijk was voorzien.”

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio