Buurt start petitie tegen stockhuis

Bewoners van de Keulsebaan beginnen een petitie tegen de overlast van een nieuw stockhuis. De uitbater zegt van goede wil te zijn en overweegt een parkeerwachter in dienst te nemen.

“Het stockhuis, dat alle dagen open is, zorgt voor heel wat extra verkeer”, legt Peter Mariën (Groen!) uit. “Omdat het nauwelijks over eigen parking beschikt, wordt er aan de straatkant geparkeerd. Wij hebben niks tegen die winkel op zich, maar willen een leefbare, rustige en veilige straat.” In de Keulsebaan is enkel plaatselijk verkeer toegelaten. Volgens de buren was er al veel overlast van doorgaand verkeer en vormt het stockhuis de spreekwoordelijke druppel.

Topmomenten

Uitbater Kurt Dillen huurt het bewuste magazijn al 3,5 jaar. Vroeger verkocht hij er tuinmeubelen. “Een maand geleden heb ik het stockhuis geopend. Op topmomenten is mijn eigen parking inderdaad te klein. Ik heb nu van de eigenaar toestemming gekregen om ook de plaats aan de achterkant van het magazijn beschikbaar te stellen voor de klanten. Er liggen nog andere bedrijven in de Keulsebaan die ook voor verkeer zorgen."

"Ik heb een officiële vergunning voor een winkel, stel tien mensen tewerk, investeerde duizenden euro’s en betaal huur. Ik overweeg nu om een parkeerwachter in dienst te nemen voor de piekmomenten, maar wat gaat het volgende zijn? Sinds ik het stockhuis heb, sturen de buren voortdurend politie, arbeidsinspectie en milieudienst op mij af.”

Afwachten

Burgemeester Luc Van Hove (CD&V) noemt de petitie van de buren ’terecht’, maar stelt voor om de inspraakmogelijkheid bij het openbaar onderzoek naar de stedenbouwkundige vergunning af te wachten. “Vorige maandag heb ik het stockhuis gesloten op basis van een brandweerrapport. Vrijdag bleken alle punten van bezwaar weggewerkt en heb ik het magazijn weer vrijgegeven. Misschien kunnen we al borden plaatsen voor parkeerverbod lang de Keulsebaan.”Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio