Palinckstraat vergeeft district werkzaamheden

De werkzaamheden aan de Palinckstraat en het eerste deel van de Clara Snellingsstraat zijn achter de rug. De feestelijke opening vond dit weekend plaats.

Districtsschepen van Openbaar Domein Marleen De Backer opende de straat. In haar speech verontschuldigde zij zich voor de lange duur van de werkzaamheden. “Zeven maanden hebben ze geduurd en 560.000 euro hebben ze gekost. Om het leed te verzachten, biedt het district een glaasje aan.”

Verschrikking

Willy Mermans woont al 12 jaar in de straat. Hij relativeert de overlast: “Het is zeven maanden erg rustig geweest. En al waren de werken niet altijd even leuk. Erg was het nu ook weer niet. Bovendien, het resultaat mag er wezen.”

Volgens Mermans was de straat voor de werkzaamheden ronduit een verschrikking. En dat belooft nu toch wel enigszins te veranderen. “Vroeger was deze straat een tweerichtingsstraat. Nu zijn er stukken waarin het verkeer maar in één richting mag. En dat betekent dat er mogelijkheden zijn om als buurtbewoners eens een activiteit te organiseren.”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio