Berchemse politie verhuist naar pand in Statiestraat

Het stadsbestuur koopt het pand op de hoek van de Statiestraat en de Victor Jacobslei in Berchem om er de agenten van de De Wittestraat in onder te brengen. De verhuizing past in het Masterplan Politiekantoren dat de ligging van alle Antwerpse politiekantoren onderzoekt.

Het hoekpand Statiestraat 44 verdiende haar laatste strepen als taverne en deed in een ver verleden nog dienst als bank. Het stedelijke vastgoedbedrijf Vespa legt er nog voor het einde van het jaar 330.000 euro voor neer. “Niet alleen is het bureel in de De Wittestraat verouderd, de nieuwe locatie heeft ook een perfecte inbedding in de wijk”, legt burgemeester Janssens (sp.a) uit.

Klanten

Al een tijdje worden de implementatie en klantvriendelijkheid van alle zeventien politieburelen in de stad kritisch bekeken. “Hoe meer positieve en open contacten, hoe groter het vertrouwen in de politie.” Janssens vertrekt van het idee dat de politie contact moet hebben met haar klanten, zoals een winkelier dat heeft. “Hoe meer er over de vloer komen, hoe beter. Daarom ook dat we bij het herlokaliseren zo veel mogelijk in winkelstraten naar panden gaan zoeken.”

Met hetzelfde idee in het achterhoofd zal ook het kantoor in de Paleisstraat in Antwerpen-Zuid geïmplementeerd worden in het nieuwe stadskantoor in de vroegere Bell-toren en verhuist ook de politie van Ekeren naar een nieuwbouw aan het Kristus-Koningplein.

Wanneer de renovatie van het pand in de Statiestraat start, moet nog bekeken worden. Op de laagbouw wordt zeker nog een stuk opgezet. De veranderingen worden ook met de buurt besproken. Het kantoor in de De Wittestraat zal alleszins verdwijnen.

ICT-personeel

“Alle agenten verhuizen mee”, weet politiewoordvoerder Sven Lommaert. “Het aanwezige ICT-personeel zal worden ondergebracht in de oude rijkswachtkazerne aan de Boomsesteenweg in Wilrijk, waar ook het provinciaal communicatie- en informatiecentrum Antwerpen onderdak gevonden heeft.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio