Ongeval te wijten aan defecte straatverlichting

Simonne Schyvaerts werd donderdagavond op de Antwerpsesteenweg aangereden door een autobestuurder. De 66-jarige Lierse overleed een dag later in het ziekenhuis van Lier aan haar verwondingen. “De schuld van de defecte straatverlichting”, klinkt het in de buurt.

Nog even de feiten op een rijtje: afgelopen donderdag stak Simonne Schyvaerts de straat over ter hoogte van de plaatselijke apotheek in de Antwerpsesteenweg. Ze werd gegrepen door een bestuurder. De man pleegde vluchtmisdrijf, maar gaf zich later op de avond spontaan aan bij de politie. De vrouw overleed vrijdag aan haar verwondingen. Het parket van Mechelen bevestigt dat er ter hoogte van het ongeval twee lampen stuk waren.

Emoties

Het overlijden maakte heel wat emoties los in de straat. “Ik hou hier alles goed in het oog”, zegt François Fioole, die op enkele meters van het ongeval woont. “Ik had enkele weken geleden al opgemerkt dat de straatverlichting op twee plaatsen stuk was en heb dat gemeld. Maar daar is niets aan gebeurd. De avond van het ongeval zijn ze de lichten wel komen herstellen. Iets voor middernacht brandden ze. Toen konden ze wel snel reageren, maar het was al te laat”, klinkt het.

Lampen

Het gebeurt geregeld dat er defecte lampen in de straat zijn. “Een tijd geleden is er hier nog een voetganger tegen een verlichtingspaal gebotst omdat hij hem niet zag”, zegt François. “Het is hier soms een spookhuis, zo donker is het. Ik geef dat als goede burger altijd door, maar het duurt vaak heel lang voor er iets gebeurt. Op de hoek aan het ronde punt is er ook al weken een lamp kapot, maar ze vertikken het om ze te herstellen. Moet daar ook nog eerst een ongeval gebeuren.”

Ook andere buurtbewoners treden de man bij en zeggen dat ze het beu zijn. Bij de stadsdiensten, die klachten over defecte lampen aan de beheerder doorgeven, kon maandag niemand reageren. Ook beheerder Eandis was maandagavond niet meer bereikbaar voor commentaar.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio