Slachtoffers brand vinden onderdak

De gemeente ­Hoogstraten en verscheidene huisvestingsmaatschappijen hebben onderdak gevonden voor de slachtoffers van de brand zaterdag in de ­Mouterijstraat. Tien bewoners kunnen hun beschadigde appartementen enkele maanden niet meer in.

Door een brand in het sociale woonblok in de Mouterijstraat zijn tien appartementen onbewoonbaar verklaard. Sinds zaterdag verblijven de bewoners bij vrienden en familie, of in een opvangcentrum. Tegen het einde van de week moeten ze allemaal een nieuwe woonst hebben.

“We hebben vandaag (maandag, red.) overleg gepleegd met de Turnhoutse huisvestingsmaatschappij, het OCMW en de bouwmaatschappij ­Noorderkempen en we hebben voor alle tien bewoners een woning gevonden. In Hoogstraten of in deelgemeenten Meerle of Wortel­”, vertelt burgemeester Arnold Van Aperen (KVB). “Tegen het einde van de week kan iedereen erin.”

Wellicht kunnen ze na twee tot zes maanden weer in hun oude woonst. “Er is heel wat werk aan het dak. Daardoor zijn de flats enkele maanden onbewoonbaar.”

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio