Valhalla ontkent organisatie optreden Blood and Honour

Het omstreden optreden dat zaterdag plaatsvond in Club Valhalla op de Oostmalsesteenweg in Rijkevorsel, was geen bijeenkomst van de extreem rechtse organisatie Blood and Honour, maar wel een verjaardagsfeestje. ”Wij hebben niets met neonazi’s te maken”, zegt uitbater Jef Dieltjens.

De geplande bijeenkomst van Combat 18, een tak van Blood and Honour Vlaanderen, vond zaterdagavond niet plaats in Valhalla in Rijkevorsel. Daar verzamelden liefhebbers van harde Oi-punk voor een verjaardagsfeestje van Dieter Samoy, zanger en gitarist van de Brugse groep Kill Baby Kill!

Niet politiek

“Wij trekken ons totaal niets aan van politiek”, reageert ­Dieter Samoy (28). “We hebben al op Blood and Honour-bijeenkomsten gespeeld, maar we hebben ook al opgetreden op een benefiet voor mensen met een andere huidskleur. In Valhalla vonden nog nooit Blood and Honour-­bijeenkomsten plaats.”

Dieter Samoy kwam twee jaar geleden in opspraak voor zijn betrokkenheid bij een vechtpartij in Brugge waarbij een kleurling en zijn Vlaamse vriend in elkaar werden geschopt.

Niet gerust

Burgemeester Gust Van De ­Mierop (Gemeentebelang&VLD)van Rijkevorsel is er niet gerust in. “We moeten samen met de politie zo snel mogelijk met de uitbater rond de tafel zitten. Ik wil precies weten welke optredens daar juist plaatsvinden. Optredens van Blood and Honour wil ik niet meer tolereren.”

Jef Dieltjens, de zaakvoerder van Valhalla, zit erg verveeld met de commotie over de optredens. “Vooral punkers komen naar optredens met Oi-muziek”, zegt hij. “Ik ben zeker geen neonazi en hoop dat ik de burgemeester kan overtuigen van mijn goede bedoelingen. Iedereen is altijd welkom om een kijkje te komen nemen in Valhalla. En met de buurt hebben we nog geen problemen gehad.” Jef Dieltjens woont in Vosselaar. Daar maakte hij tot vorige maand deel uit van de gemeenteraad voor Vlaams Belang.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio