Westerlo zwemt in 2011 in nieuw zwembad

Westerlo krijgt van minister van Sport Bert Anciaux (VlaamsProgressieven) subsidies voor de bouw van een nieuw zwembad. Westerlo zal voor de bouw zo’n vijf miljoen euro bijdragen. Bovenop komt er ook nog een toelage voor de aanleg van een voetbalveld in kunstgras.

Het nieuwe zwembad komt straks naast de huidige sporthal in het Kasteelpark. Het gaat over een modern gebouw met een bad van minstens 25 meter lang, dat het huidige instructiebad in deelgemeente Tongerlo zal vervangen.

Milieuvergunning

Van dat zwembad vervalt de milieuvergunning in de zomer van 2010. Zal Westerlo het dus een tijdje zonder zwembad moeten stellen? “We gaan zeker een verlenging van die vergunning aanvragen”, zegt schepen van Sport Frank ­Verlooy (CD&V). “Ik neem aan dat ze ons die moeilijk kunnen weigeren op het moment dat we met de bouw van een nieuw ­zwembad bezig zijn.”

Ook met de aanleg van een voetbalveld in kunstgras komt Westerlo tegemoet aan een behoefte aan bijkomende sportinfrastructuur. “Aanvankelijk leek het of ­Westerlo uit de boot zou vallen bij de bedeling van de subsidies, maar de gemeente diende een ijzersterk dossier in en kreeg van de minister uiteindelijk een hoge rangschikking”, zegt Verlooy.

Niet exclusief

Burgemeester Guy Van Hirtum (CD&V) is dan ook een tevreden man. “De bevestiging van de Vlaamse overheid dat ze mee ­investeert in de aanleg van een voetbalveld in kunstgras en een zwembad in de gemeente is goed nieuws. De subsidies komen van het ­sportinfrastructuurfonds. Ze ­bedragen dertig procent, de rest is voor de gemeente.”

Het kunstgrasveld wordt ­aangelegd op grond van de gemeente, in de buurt van het Kuipke, het ­voetbalstadion van Westerlo. “Maar laat het ­duidelijk zijn dat het veld niet exclusief door de voetbalclub zal worden gebruikt. Het is ­bestemd voor gebruik door meerdere sportclubs, scholen en organisaties”, verduidelijkt Van Hirtum.

Het is de bedoeling dat beide projecten voor eind 2011 klaar zijn.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio