Nederlandse bloggers gaan De Crem achtervolgen

Minister van Defensie Pieter De Crem kan de komende weken maar beter oppassen. De bloggers van geenstijl.nl kondigen aan dat ze hem de komende weken extra in het vizier houden. De weblog bracht in Nederland al verscheidene politici in nauwe schoentjes.

ssimons

Eerder deze week zei Pieter De Crem (CD&V) in het parlement dat hij bloggers gevaarlijk vindt. Aanleiding daarvoor was de Nederlandse Nathalie Lubbe Bakker, die op haar weblog schreef dat de minister stomdronken was binnengestrompeld in het New Yorkse café waar zij werkte. De Nederlandse studente die in Antwerpen studeerde, werd kort nadien ontslagen.

Reden zou zijn dat een medewerker van De Crem haar baas gebeld had. Net dat schiet bij de bloggers van geenstijl in het verkeerde keelgat. “Wij gaan ons de komende periode wat meer in België verdiepen en in uw persoontje in het bijzonder”, staat sinds gisteren op hun blog te lezen.

Ella Vogelaar

Geenstijl.nl heeft een stevige reputatie. De weblog bracht al verscheidene Nederlandse politici in een lastig parket. Onder meer minister Ella Vogelaar moest eraan geloven toen ze de lastige vragen van een journalist van geenstijl.nl over het al dan niet in dienst nemen van een spin doctor niet kon of wou beantwoorden.

Herbekijk de beelden via YouTube:

Belgische bloggers hebben alvast een aangepaste banner laten maken na de perikelen met De Crem.

MEER OVER Pieter De Crem

Nu in het nieuws