Belgische Nederlander gedood bij aanslagen in India

Bij de bloederige aanslagen in Mumbai, die aan 172 mensen het leven kostte, is ook een Belgische Nederlander omgekomen. Volgens de website van Sud Presse werd het lichaam van Willem Berbers, die de dubbele nationaliteit bezat, gevonden in het Taj Mahal-hotel, het hotel dat pas na twee dagen overwonnen kon worden op terroristen die honderden mensen gegijzeld hielden.

jrosquin

De 57-jarige Willem Berbers was van Nederlandse origine, maar werkte voor een firma in Louvain-la-Neuve en woonde al 15 jaar met zijn gezin in het Waals-Brabantse Deurne, een deelgemeente van Bevekom. Willem Berbers laat vijf kinderen en vier kleinkinderen uit een eerste huwelijk na, en een dochtertje uit een tweede huwelijk.

De zoektocht naar de daders en de groeperingen die achter de aanslagen zaten gaat intussen volop voort. India wijst nog steeds met een beschuldigende vinger naar Pakistan en heeft het buurland opgeroepen om harde maatregelen te treffen tegen de mensen die achter de terreurdaden zitten.

Condoleeza Rice

De Verenigde Staten hebben Pakistan bij monde van Buitenlandminister Condoleeza Rice al gevraagd om 'volledige openheid' te tonen en zich bereid te verklaren om mee te helpen in het onderzoek naar de daders.

De Pakistaanse president Asif Ali Zardari verklaarde alvast dat er de terroristen geen banden hadden met de Pakistaanse overheid. India verklaart echter al enkele dagen dat de daders vermoedelijk behoorden tot Lashkar-e-Taiba, een militaire organisatie die tot voor enkele jaren nog banden had met de regering.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER