Cardoen verkocht al 124 auto’s met ‘tweede auto gratis’

Het voorbije weekeinde kon je bij Cardoen gouden zaken doen. Kocht je een grote wagen van 22.800 euro of meer, dan kreeg je er een kleine gratis bij. De stunt heeft de autoverkoper geen windeieren gelegd. “Ons beste weekend in 59 jaar Cardoen”, glundert zaakvoerder Karel Cardoen.

kscherpenberg

We hebben 62 keer twee wagens verkocht. Dat zijn 124 voertuigen dus. In een normaal weekend zijn er dat maar 25.” De klanten hadden die toeloop blijkbaar verwacht. Sommigen zouden al op vrijdag een auto opzij hebben laten zetten.

“Ik kan het niet met zekerheid zeggen”, reageert Karel Cardoen, “maar ik denk niet dat ons personeel iemand voorrang heeft gegeven. Wel zijn sommigen vrijdag al komen kijken, zodat ze zaterdag om 10 uur meteen konden beslissen. We hadden uiteindelijk 14 kopers voor 11 Peugeots 407 break. Voor die laatste drie klanten zoeken we nog een oplossing.”

Aanleiding voor deze slimme zet in de acht Belgische vestigingen van Cardoen is de crisis. “Een lagere verkoop doet de prijzen dalen, want de fabrikanten moeten van hun wagens af. Dankzij de lage aankoopprijzen kunnen wij deze actie doen”, zegt Karel Cardoen. “Wij zijn de Colruyt van de autowereld. Bij lagere koopkracht stappen de mensen over op lageprijzenconcerns.”

De actie van Cardoen loopt nog tot 15 december of zolang de voorraad strekt.

Johan DE CROM

Nu in het nieuws