Groen! lanceert de groene New Deal

Groen! lanceert de groene New Deal

Groen! lanceert de groene New Deal

Print
De partij Groen! roept op om zoveel mogelijk te investeren in groene bedrijven en technologieën. Volgens hen is dat de manier om wat te doen aan de heersende economische malaise en de klimaatcrisis.

Als men geld gaat stoppen in zulke bedrijven, komen er volgens Groen! meer banen in die sector en meer werkgelegenheid betekent dat er iets gedaan wordt aan de huidige financiële crisis.

Groen!-gezicht Mieke Vogels noemde deze plannen een groene New Deal, verwijzend naar de New Deal van president Roosevelt die met het gelijknamige plan de economische crisis van de jaren dertig verhielp.

Verandering

Groen! lanceerde zijn plannen tijdens een tweedaags congres in Gent. Net als bij de campagne van Barack Obama was 'verandering' het woord dat het meeste viel. De groene partij zoekt nu partners die hun willen steunen in hun opzet.

Tien procent

Mieke Vogels zette alvast ook een doelstelling voorop voor de verkiezingen van volgend jaar. Ze hoop dat haar partij de drempel van de tien procent zal halen. In de meest recente peilingen schommelde Groen! rond de zeven procent.

.

Nu in het nieuws