United is dé ploeg van Manchester

United is dé ploeg van Manchester

United is dé ploeg van Manchester

Print
Manchester United heeft de derby tegen de buren van City gewonnen met 0-1. Wayne Rooney scoorde de enige goal. In het klassement is United nu alleen derde.

Bij Manchester City startte Vincent Kompany aan de partij. Hij bedankte de coach met een sterke wedstrijd. Toch waren het de buren van United die het best voor de dag kwamen. Zij sprokkelden de meeste kansen.

Rooney (foto) was er dichtbij met een knappe trap, maar ook Berbatov en Evra vonden het net bijna. Door het uitblijven van de voorsprong kwam City weer heel even in de match. Ireland knalde tevergeefs op de paal.

Nog voor de rust was United toch nog aan het feest. Drie minuten voor affluiten werkte Rooney een bal van Carrick makkelijk binnen.

Benjani

In de tweede helft ging City nog op zoek naar de gelijkmaker. Maar de poging van Benjani (zijnet) mocht niet zijn.

Manchester United beëindigde de partij nog met een man minder. De Portugees Cristiano Ronaldo kreeg een tweede keer geel nadat hij de bal met de hand beroerde in de zestien.

Lob over doelman

Vlak voor affluiten werd het nog bijna 0-2. De keeper van City trok bij een stilstaande fase nog even mee naar voor. Toen United de bal opnieuw veroverde, probeerde Rooney de bal in doel te lobben.

In de stand van de Premier League wordt United nu alleen derde. Het heeft 28 punten uit veertien wedstrijden. Manchester City zakt weg naar plaats 14. De club van Kompany heeft 17 punten.

Meer sportnieuws