Kruisje op mijter van Sint mag, maar zonder duiding

Kruisje op mijter van Sint mag, maar zonder duiding

Kruisje op mijter van Sint mag, maar zonder duiding

Print
Sinterklaas zal zich in Antwerpen dan toch geen andere mijter moeten aanschaffen wanneer hij een bezoekje brengt aan de leerlingen van het stedelijk onderwijs. Eerder deze week had de stad Antwerpen een richtlijn uitgevaardigd die stelde dat de Sint geen religieuze symbolen mag dragen als hij zijn ronde langs scholen van het stedelijk onderwijs doet.

Frank Noten, de algemeen directeur van het Antwerps stedelijk onderwijs verklaarde echter op ATV dat er door de scholen flexibel met de richtlijn kan worden omgesprongen en dat scholen de autonomie bezitten over hoe ze ermee omspringen. Wel moet het stedelijk onderwijs volgens Noten neutraliteit blijven nastreven en mag er zeker geen enkele godsdienst worden voorgetrokken.

Noten vindt dat het Sinterklaasfeest zeker gevierd mag worden op scholen van het stedelijke onderwijsnet en dat zelfs een kruisje op de mijter moet kunnen. Over de religieuze betekenis van het kruisje en andere symbolen mag echter niet gesproken worden. Dat blijft voorbehouden voor de lessen levensbeschouwing.

Lees ook:


"Sinterklaas mag geen kruis dragen op Antwerpse scholen"

.

Nu in het nieuws