Ajax raakt niet voorbij FC Utrecht: 1-1

Ajax raakt niet voorbij FC Utrecht: 1-1

Ajax raakt niet voorbij FC Utrecht: 1-1

Print
In de Nederlandse voetbalcompetitie is Ajax in eigen huis niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Utrecht. In het klassement ziet het zo AZ Alkmaar drie punten uitlopen.

Bij de Amsterdammers begonnen twee Belgen aan de partij: Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen. Bij Utrecht stond Tom Caluwé in het starterself.

De hoofdstedelingen waren de betere ploeg in de eerste helft. De kansen afmaken, lukte echter niet. Die inefficiëntie werd door Utrecht bestraft nog voor de rust. Keller werkte een hoekschop binnen. Na de break was het weer Ajax die de wet dicteerde. Eindelijk viel de goal, de gelijkmaker, toch via Sulejmani.

AZ

Ajax probeerde nog over Utrecht heen te wippen, maar sloeg daar niet meer in. In het klassement blijven de Amsterdammers nu derde. Ze hebben 26 punten uit dertien wedstrijden. Doordat leider AZ Alkmaar eerder al won op het veld Groningen (0-2), staat Ajax nu drie punten in het krijt bij de club van Maarten Martens.

NAC

NAC Breda kan zich zondagavond ook nog langs AZ op de leiderspositie wurmen. Dan moet het wel winnen van Sparta Rotterdam.

Meer sportnieuws