Meer dan 330 Belgen vast in steeds onrustiger Bangkok

De spanning in Bangkok klimt naar een kookpunt nu opposanten van de Thaise regering al enkele dagen twee luchthavens bezet houden. De voorbije uren waren er al verschillende explosies in de buurt van de luchthavens en de regeringsgebouwen die in totaal 51 demonstranten verwondden. Volgens de Belgische ambassade in Bangkok, zitten nog steeds minstens 330 Belgen vast in het Aziatisch land.

jrosquin

In de buurt van het regeringsgebouw vielen 49 gewonden nadat een handgranaat werd geworpen naar de opposanten. In de Don Muang-luchthaven vielen dan weer twee gewonden.

Wanneer aanhangers van de regering vandaag een betoging vóór de regering houden, worden gewelddadige confrontaties verwacht.

Aangroeiende politiemacht

Ook de laatste ontwikkelingen in en rond de bezette luchthavens in Bangkok baren zorgen. Hoewel premier Somchai Wongsawat heeft gezworen om geen geweld te gebruiken tegen de bezetters wordt de politiemacht almaar opgevoerd.

Ook voor de vele buitenlandse toeristen die vast zitten in Thailand, blijft de onzekerheid. Regelmatig krijgen ze te horen dat er vluchten zijn ingelast vanaf de militaire luchthaven of vanuit Phuket, maar vaak worden die op het laatste moment afgelast.

Belgen

De Belgische ambassade in Bangkok heeft momenteel weet van 330 landgenoten, die vastzitten door de blokkade van de luchthavens. Maar volgens Buitenlandse Zaken ligt dat aantal nog veel hoger. Het dubbele of drievoud hoort tot de mogelijkheden.

Nog steeds heeft geen enkele Belgische luchthaven een rechtstreekse verbinding met Thailand. Spanje daarentegen heeft dat al wel. De kleine groepjes Belgen die kunnen terugkeren, landen op een andere Europese luchthaven.

Lees ook:

Nu in het nieuws