CD&V wil hervallende pedofielen recht op eerherstel afnemen

CD&V wil hervallende pedofielen recht op eerherstel afnemen

CD&V wil hervallende pedofielen recht op eerherstel afnemen

Print
Pedofielen mogen van CD&V geen eerherstel krijgen. Dat schrijft de krant Het Nieuwsblad. Wanneer eerherstel wordt toegekend verdwijnt de reden van de veroordeling uit het Centraal Strafregister en dat schrikt CD&V af.

Momenteel kunnen veroordeelde zedendelinquenten doorgaans na drie jaar eerherstel krijgen. Bijgevolg zal een latere werkgever niet te weten komen waarom zijn toekomstige werknemer ooit veroordeeld werd. Het verontrust CD&V-senator Els Van Hoof dat veroordeelde pedofielen op die manier later zonder probleem aan de slag kunnen in de jeugdsector.

Ook andere CD&V-senatoren en minister van Justitie Jo Vandeurzen willen de termijn voor het verkrijgen van eerherstel voor pedofielen optrekken van drie naar vijftien jaar. Zij wijzen immers op studies die stellen dat pedofielen binnen een termijn van drie jaar nog gemakkelijk kunnen hervallen.

Brandmerken

Zeker voor een job in de jeugdsector of in het onderwijs moet de directie altijd op de hoogte zijn van het verleden van de zedendelinquent, aldus Van Hoof.

Voorts moeten seksuele misdadigers die hervallen levenslang hun recht op eerherstel verliezen, vindt Van Hoof die beseft dat de veroordeelden op die manier gebrandmerkt worden. "Maar dat is in belang van de kinderen en de samenleving."

.

Nu in het nieuws