Strafrechter berecht jongeren uitzonderlijk op zaterdag

Strafrechter berecht jongeren uitzonderlijk op zaterdag

Strafrechter berecht jongeren uitzonderlijk op zaterdag

Print
Antwerpen - Twaalf jongeren, tussen achttien en zesentwintig jaar, hadden zaterdag de bedenkelijke eer terecht te staan in de historische zitting van de Antwerpse strafrechter. Als signaal naar het parket voor de overvolle rol, zetelde de rechtbank uitzonderlijk op zaterdag.

Op 6 januari 2008 pleegden Mohamed E. (21) en Marouane B.T. (19) een homejacking. Het slachtoffer werd gekneveld en ze dreigden het huis in brand te steken als hij zijn bankkaart niet gaf. De daders vluchtten in zijn Toyota.

Die gebruikten ze om op 15 januari aan de carpoolparking aan het rondpunt in Wommelgem een Mercedes te carjacken. In Olen dwongen ze een man bij hen in te stappen. Hij kreeg rake klappen en werd beroofd. Ze spoten het brandblusapparaat over hem leeg. In de Statiestraat in Berchem dreigden ze een man ‘de kop af te schieten’ als hij geen geld gaf.

De aanklager noemde de jonge leeftijd geen excuus. Hij eiste voor Mohamed E. tien en voor Marouane B.T. acht jaar.

Overvallen

Yassine A. (19) pleegde met twee onbekenden 28 november 2007 een overval op krantenwinkel Kroniek in Borgerhout. Het trio sloeg de uitbater met een wapen en vluchtte met 750 euro, sigaretten en krasloten.

Yassine A. heeft met elf kompanen, waarvan vijf minderjarig, volgens de procureur 38 woninginbraken op hun kerfstok. Die werden eind vorig jaar gepleegd in Antwerpen-centrum.

Yassine A. riskeert drie jaar. Negen medeverdachten hangt een straf tussen dertig en zes maanden boven het hoofd. Vonnis 15 december.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio