Anderlecht leider na makkelijke zege op Dender: 0-2

Anderlecht leider na makkelijke zege op Dender: 0-2

Anderlecht leider na makkelijke zege op Dender: 0-2

Print
Johan Boskamp kon Anderlecht niet van de leidersplaats houden. De Brusselaars maakten een einde aan de ongeslagen reeks van vijf wedstrijden van Dender en springen dankzij de zege over Standard en Club Brugge minstens tot zondag naar de koppositie. Met vroege goals in elke helft van Gillet en Frutos duwde Anderlecht een defensief zwak Dender probleemloos in het verlies.

Al na vijf minuten kreeg Gillet geen enkele tegenstand en tikte heel simpel de 0-1 binnen. Onder impuls van een sterke Polak op het middenveld behield paarswit makkelijk de controle, maar de thuisploeg verzuimde het om voor rust af te maken.

Vooraleer Dender na rust goed en wel begrepen had dat Boussoufa erin gekomen was, stond het al 0-2. De Marokkaan had al enkele mooie acties gemaakt, toen Frutos zijn vijfde seizoenstreffer binnentrapte - waar waren de verdedigers van Dender?

Nadien liet Anderlecht de teugels wat vieren, maar Dender kwam niet meer verder dan een reuzenkans voor de ingevallen De Pever. Anderlecht maakte niet dezelfde fout als vorig seizoen, toen het een vroege 0-2 voorsprong uit handen gaf. Deze keer doofde de wedstrijd als een nachtkaars uit, al moest Zitka nog geblesseerd het veld verlaten. Mogelijk brak hij zijn kuitbeen.

Steven TUYLS

Scheidsrechter: Bourdouxhe.
DENDER: Berthelin, Deflandre, Neva, Blondelle, Filipovic, Sanchez, Jacobs (66' Wiggers), Destorme, Sylla (66' Wittesaele), Van den Eede (42' De Pever), Smajic.
ANDERLECHT: Zitka (88' Schollen), Wasilewski, Juhasz, Kruiswijk, Deschacht, Van Damme (46' Boussoufa), Gillet, Biglia, Polak, Suarez (74' Legear), Frutos.
Doelpunten: 4' Gillet 0-1, 51' Frutos 0-2.
Gele kaarten: Neva, Jacobs, De Pever, Wasilewski.
Rode kaarten: geen.

MEER VOETBALNIEUWS