"Voodoo-pop tast Sarkozy in zijn waardigheid aan"

Voodoo-pop tast Sarkozy in zijn waardigheid aan

"Voodoo-pop tast Sarkozy in zijn waardigheid aan"

Print
Het Franse hof van beroep oordeelt dat de verkoop van Voodoo-poppen van president Nicolas Sarkozy mag doorgaan. Er moet wel een waarschuwing worden aangebracht dat het product de waardigheid van Sarkozy aantast.

De Franse president is niet opgezet met het voodoo-popje dat aan hem gewijd is. Het popje in kwestie wordt geleverd met naalden en een handleiding die je uitlegt hoe je de Franse president het best pijnigt. Sarkozy kan niet lachen met de stunt en heeft producent K&B gevraagd om het popje uit de winkelrekken te laten nemen. K&B noemt Sarkozy's boze reactie "buiten proportie".

Recht op humor

In eerste aanleg verwierp een Franse rechter Sarkozy's poging om de verkoop van het popje stop te zetten. De Parijse rechter oordeelde dat de pop "binnen de toegestane grenzen van vrije meningsuiting en het recht op humor ligt". De advocaat van Sarkozy tekende beroep aan, maar verloor de zaak vrijdag opnieuw. Wel moet er een waarschuwing worden opgenomen dat het product de waardigheid van Sarkozy aantast.

Er is overigens ook een voodoo-pop van Ségolène Royal op de markt gebracht. Royal was tijdens de presidentsverkiezingen in Frankrijk Sarkozy's rivale.

MEEST RECENT