Hooligans Brugge-Saint Etienne niet langer aangehouden

Hooligans Brugge-Saint Etienne niet langer aangehouden

Hooligans Brugge-Saint Etienne niet langer aangehouden

Print
De voetbalhooligans die donderdag in Brugge werden opgepakt, blijven niet aangehouden. De politie maakte wel een paar pv's op, zowel tegen Franse als tegen Belgische voetbalsupporters.

Donderdag, voor de UEFA-cupwedstijd tussen Club Brugge en Saint-Etienne, maakten enkele supporters van beide ploegen amok in de buurt van het Jan Breydelstadion.

Vuurpijlen

De oproer begon toen Franse hooligans het Brugs café 't Putje aanvielen. Ze gooiden met stenen en schoten vuurpijlen af. Daarbij sneuvelde één van de ramen en een cafébezoeker raakte zwaargewond.

Er raakten ook enkele auto's beschadigd en vier ordehandhavers raakten gewond nadat er met stenen op hen was gegooid. De politie zette het waterkanon in om de amokmakers uit elkaar te halen.

Supporterscafé

Volgens de uitbaatster van café 't Putje is ook de politie verantwoordelijk. "Waarom de politie de supporters langs de Gistelse Steenweg begeleidde, begrijp ik niet. Daar zijn veel supporterscafés van Club Brugge. Het was een fout van de politie, die ook nauwelijks in actie kwam."

De hooligans mochten vrijdag terug naar huis. Ook tegen enkele Brugse supporters werd een pv opgesteld. Na de wedstrijd probeerden zij immers bij de supportersbussen van Saint-Etienne te geraken.

Meer sportnieuws